2014 M. NAUJASIS TEATRAS VYKDĖ ŠIUOS PROJEKTUS

2014 M. NAUJASIS TEATRAS VYKDĖ ŠIUOS PROJEKTUS:

„TEATRAS, KURIAM RŪPI KIEKVIENAS“

Prioritetinių veiklų rėmimo sritis: Kultūra regionuose.

Projekto tikslai:

Skatinti Lietuvos regionuose kultūrinės ir socialinės aplinkos sanglaudą, įtraukiant atskirties grupes į kultūrinę veiklą; Prisidėti prie regionų kultūros plėtros, sudaryti žmonėms galimybę susipažinti su profesionaliuouoju menu, ugdyti visuomenės poreikį kultūrai; Plėtojant veiklą, didinti savo, kaip neįgaliųjų teatro, profesionalumą, mobilumą, kultūrinį vaidmenį ir atsakomybę.

Dėka paramos iš šio projekto ir rėmėjų lėšų, šiemet Neįgaliųjų Naujasis teatras labai daug gastroliavo. Spektakliai „Stiklinis žvėrynas“, „8 mylinčios moterys“ viešėjo Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės dramos teatruose, kultūros centruose Juodkrantėje, Nidoje, Varėnoje, Elektrėnuose. Spektakliai „Beauštanti“ pagal Maironio kūrybą, spektakliukas vaikams „Drąsioji Melisa“ apkeliavo mažesnius miestus ir miestelius, mokyklas ir darželius, dalyvavo kaimo bendruomenių šventėse. Iš visų 44 2014 m. parodytų spektaklių, net trylika įvairių žanrų bei pavadinimų spektaklių parodyti už Vilniaus ribų: įvairiuose Lietuvos miestuose ir regionuose.

„NEĮGALIŲJŲ NAUJOJO TEATRO IR PROFESIONALIŲ MENININKŲ KŪRYBINĖ INICIATYVA“

Prioritetinių veiklų rėmimo sritis: Kultūros produktų ir paslaugų kūrimas.

Projekto tikslai:

Didinti neįgaliųjų įtrauktį į kultūrinį gyvenimą, siekiant, kad gabūs menui neįgalieji dirbdami kartu su profesionalais patirtų terapinį teatro užsiėmimų poveikį, atskleidžiantį jų asmenybę, sugebėjimus, talentus, ugdantį pasitikėjimą savimi, turintį labai teigiamą įtaką sveikatai ir netgi gyvenimo kokybei; Plėsti kultūrinių produktų bei paslaugų spektrą suburiant profesionalius menininkus, neįgaliuosius, jaunimą bendrai kultūrinei veiklai, kurios rezultatas – spektaklio pastatymas pagal šiuolaikinę Kerilės Čerčil trijų veiksmų pjesę „Neprilygstamos merginos“ (angl. Top Girls).

Darbas yra žmogaus teisė, reabilitacijos tikslas ir socialinės integracijos pagrindas, bet tai nereiškia, kad neįgalieji, kuriems darbas teatre dažnai yra pirmasis gyvenime, nesusiduria su problemomis. Todėl pagal šį projektą teatras įtraukė į savo kūrybinę komandą ne tik teatro meno profesionalus, šokių specialistą, bet ir įdarbino psichologę, kuri padeda neįgaliesiems tarpusavio bendravime, moko socialinės adaptacijos, darbo komandoje, laiko planavimo, streso valdymo įgūdžių.

„NEĮGALIŲJŲ SOCIALIZACIJOS GALIMYBĖS: NEĮGALIŲJŲ NAUJOJO TEATRO ANALIZĖ“

Prioritetinių veiklų rėmimo sritis: Kultūros srities bendrieji tyrimai.

Projekto tikslai:

Ištirti kultūros ir meno poveikį neįgaliesiems bei neįgaliųjų meno poveikį visuomenei atliekant Neįgaliųjų Naujojo teatro analizę.

Neįgaliųjų Naujasis teatras iš šio projekto lėšų išleidžia leidinį „Naujasis teatras – kultūros iššūkis“. Jame bus įklija brailio raštu ir du diskai: video filmas apie teatrą ir garsinė (audio) knyga su tiflo įgarsinimu.

Minėtiems projektams lėšų skyrė vienas pagrindinių teatro rėmėjų –

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA.

LTK_Logotipas(6)

Gavus dalinį finansavimą iš Vilniaus m. savivaldybės, prie Neįgaliųjų Naujojo teatro veiklą tęsia teatrinė studija „Be įtampos“, kurioje dėstomi vaidybos, scenos judesio, psichodramos, teatro istorijos, režisūros, vokalo kursai. Studijos dėstytojai: LEU lektorė, teatro ir kino aktorė, režisierė Sonata Visockaitė, profesionalus aktorius Mantas Zemleckas, režisierė Kamilė Gudmonaitė).

Sudarytos sąlygos įvairių socialinių grupių atstovams dalyvauti studijos veikloje. Studija atvira visiems, turintiems rimtų teatrinių ambicijų, nepriklausomai nuo išsilavinimo, negalios, amžiaus, gebėjimų, pažiūrų ar patirties.

Šis projektas bus tęsiamas ir ateinančiais metais.

Copy of Vln saviva

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *