SPAUDOS PRANEŠIMAS

Balandžio 26 d. 13 val. Prezidentūros Kolonų salėje Neįgaliųjų Naujasis teatras kviečia į spektaklį „Beauštanti“ pagal Maironio kūrybą. Aktoriai pasiūlys atrasti Maironį kitaip – per gyvybingą ir sudabartintą poeto kūrybos interpretaciją, kuri padės žiūrovams nukeliauti į praeitį, žadins patriotinius jausmus, nepaliks abejingų tautos išlikimui, padės susitapatinti su pačiu Maironiu ir pajausti tai, ką galbūt per kasdienius darbus jau primiršome. Poetinio spektaklio trukmė – 45 minutės.

Naujasis teatras, vienintelis neįgaliųjų teatras Lietuvoje, įkurtas 2008 m., buria neįgaliuosius bei sveikus menininkus profesionaliam kūrybiniam darbui teatro scenoje. Anot teatro vadovės Svetlanos Laimos Zemleckienės, visi žmonės, net jei jie paženklinti kaip neįgalūs ar mažiau įgalūs, yra kūrybingi ir lygūs. Teatras neįgaliesiems suteikia ne tik naujus vaidmenis kultūriniame gyvenime, bet ir įgalina, padrąsina juos aktyviau dalyvauti socialiniame gyvenime, duoda galimybę dirbti ir užsidirbti. Tačiau kasdienybėje išlieka daug su specifine negalia susijusių sunkumų, apie kuriuos daugelis net nesusimąsto.

Po pasirodymo bus organizuojama trumpa diskusija „Pastebėk mane“. Diskusijos tikslas – atkreipti dėmesį į tai, kad neįgalieji yra lygiaverčiai visuomenės nariai, tik kartais jiems reikia didesnio dėmesio ir nedidelės sveikųjų pagalbos. Diskusijos metu Neįgaliųjų Naujojo teatro aktoriai papasakos su kokiais iššūkiais susiduria savo profesiniame ir asmeniniame gyvenime, kokius patiria sunkumus, kaip sprendžia problemas kasdien eidami pasivaikščioti, apsipirkti, susitikti su draugais, kolegomis, eidami į kiną, teatrą.

Renginyje taip pat dalyvaus prekybos centrų MAXIMA, IKI, RIMI, NORFA atstovai, su kuriais bus diskutuojama apie neįgaliųjų, kaip lygiaverčių klientų, teisę į kokybišką aptarnavimą prekybos centruose.
Ne tik verslo atstovams, bet ir visuomenei pravartu žinoti, kaip bendrauti su šiek tiek kitokiais žmonėmis ir padėti jiems jų nediskriminuojant, neignoruojant, neįskaudinant. Nes labai lengva suprasti ir pažinti tokį patį kaip visi, bet labai sunku įsijausti ir suprasti „kitokį“. Bet gyvenime visi mes skiriamės, ir tuo esame vertingi…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *