Vilniaus 700 metų jubiliejų pasitinkant – Šv. Kazimiero kelionė su vilniečiais

15min.lt

 

Rugsėjo 3– 5 d., Sostinės dienų metu, „Naujasis teatras“ kvies vilniečius ir svečius į teatralizuotus pasivaikščiojimus po Vilnių su Lietuvos globėju Šv. Kazimieru. Tęsdami dailininkės ir režisierės Vegos Vaičiūnaitės įkurto aplinkos teatro „Miraklis“ tradicijas ir pasitelkdami svarbų eisenos simbolį – lėles, teatro aktoriai renginio dalyvius supažindins su Šv. Kazimiero asmenybe, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Renginio dalyvių laukia trys maršrutai. Kelionės pabaigoje, grįžus į skverelį prie A.Jakšto g. 9, vyks teatralizuotas renginys – pasaka apie Šv. Kazimierą, interaktyvaus renginio metu aktoriai užduos mįsles apie Šv. Kazimierą, dalins saldžias dovanas, helio balionus, skirtukus knygai. Skvere bus sumontuotas apšvietimas lėlėms, skambės gyva muzika, sukurta ir atliekama Tomo Juzeliūno. Žiūrovai turės galimybę fotografuotis.

Renginio laikas – 18 val. – 20 val.

Renginio pradžios vieta – A.Jakšto g. 9

Eisenų maršrutai:

Rugsėjo 3d. – A.Jakšto g. – Goštauto g. – Žaliasis tiltas – atgal Vilniaus g. – J.Lelevelio g. – A.Jakšto g.

Rugsėjo 4d. – A.Jakšto g. – Goštauto g. – Baltasis tiltas – atgal Goštauto g. – A.Jakšto g. 9.
Rugsėjo 5d. – A.Jakšto g. 9 – Goštauto g. – Žygimantų g. – Karaliaus Mindaugo tiltas – atgal Žygimantų g. – Goštauto g. – A.Jakšto g. 9

V.Vaičiūnaitės sukurtos lėlės išsiskiria iš minios savo dydžiu ir spalvingumu – yra matomos iš toli, priverčia pakelti akis į dangų. Apkeliavo daugelį užsienio šalių.

„Naujasis teatras“ savo veiklą pradėjo 2008-ais metais. Idėjos autorė ir įkūrėja – teatro režisierė Svetlana Šulc.

„Naujojo teatro“ spektakliai skirti vaikams, paaugliams ir suaugusiems. Per visus kūrybos metus buvo pristatytas 21 spektaklis. Teatras pelnė ne vieną apdovanojimą ir yra gavęs įvertinimus tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Spektaklis-misterija „Alter ego“ 2017 m. buvo apdovanotas už režisūrą ir muziką XXVII tarptautiniame teatrų festivalyje Liubline. Teatras nuolat dalyvauja įvairiuose teatrų festivaliuose, spektaklius rodė LR Prezidentūroje, Seime.

Lietuvaitės – aktorės Ina Ribinskaité, Svetlana Šulc, Kristina Grūšelionytė

Lėlės valdys aktoriai Oleg Dlugovskij, Juozas Čepulis.

Scenarijaus autorė – Svetlana Šulc

Renginį iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė. Renginys „Atgijusios miraklio lėlės pasitinka Vilniaus 700 metų jubiliejų“ priklauso Vilniaus 700 jubiliejaus renginių ciklui.

Per metus planuojamos keturios lėlių eisenos ir renginiai, skirti Vilniaus globėjo Šv. Kristoforo dienai, Sostinės dienoms, „Kultūros nakčiai“ ir Vilniaus miesto gimtadieniui – Šv. Kristoforo apdovanojimams. Kiekviena eisena ir renginys vis kitaip įtrauks žiūrovus į savo sūkurį.

Comments are closed.